U IN2 grupi veselimo se 2023. godini!

Očekivani poslovni prihodi grupe za 2022. godinu bit će veći od 260 milijuna kuna ili 34.5 milijuna eura, što u odnosu na 2021. godinu iznosi povećanje za više od 30 posto, ističe za ICTbusiness.info Sanja Svilokos, članica Uprave IN2 grupe za poslovanje i dodaje da organski rast prihoda, bez novih kompanija u sklopu IN2 grupe (MCS Grupa i Libusoft Cicom), iznosi 17 posto, a preostali dio rasta je ostvaren kroz akvizicije. Očekivani rast dobit za 2022. godinu bit će nešto viši od 20 posto u odnosu na 2021. godinu, pojašnjava Sanja Svilikos.

Članak u cijelosti prenesen s ICTbusiness.info

Kakvim ocjenjujete godinu iza nas i poslovanje IN2 grupe u njoj?

Godina koja je sada već iza nas za IN2 grupu je bila uzbudljiva, slavljenička i uspješna. Svakako bih naglasila kako smo iznimno ponosni na činjenicu da smo u prošloj godini navršili 30 godina i da smo rijetka kompanija u IT svijetu koja se može pohvaliti tako dugim uspješnim radom i kontinuiranim širenjem poslovanja. Zadovoljni smo s ostvarenim rezultatima. Očekivani poslovni prihodi grupe za 2022. godinu bit će veći od 260 milijuna kuna ili 34.5 milijuna eura, što u odnosu na 2021. godinu iznosi povećanje za više od 30 posto. Organski rast prihoda, bez novih kompanija u sklopu IN2 grupe (MCS Grupa i Libusoft Cicom), iznosi 17 posto, a preostali dio rasta je ostvaren kroz akvizicije. Očekivani rast dobit za 2022. godinu bit će nešto viši od 20 posto u odnosu na 2021. godinu.

U 2022. godini provodili smo poslovnu strategiju RAST-a u sklopu koje nam je bio cilj povećanje korisnika, projekata, novih akvizicija i svakako rast novih zaposlenika, ali i rast potencijala naših sadašnjih zaposlenika. Drago nam je da smo u tome uspjeli.

Smatramo da su ljudi, njihovo znanje, iskustvo i entuzijazam najveća vrijednost naše kompanije, stoga im se ovim putem želim i svima zahvaliti na trudu, radu, zajedništvu i pozitivnoj energiji koja je dio duha IN2 grupe od naših početaka pa sve do danas.

Uz jasnu poslovnu strategiju, funkcionalne poslovne procese, naše izvršne direktore i direktore koji uspješno vode 5 poslovnih sektora s 10 tvrtki unutar grupacije te činjenicu da smo dio snažne multinacionalne kompanije Constellation Software Inc. (CSI) nastavljamo i u 2023. godini ispunjavati visoka očekivanja naših korisnika.

Što je bilo ključno za IN2 u 2022. godini?

U 2022. godini je bilo zaista puna novih projekata i ključnih poslovnih događaja. Nama su svi projekti važni i svakom se projektu i korisniku posvećujemo jednakom pažnjom. No, ako govorimo o ključnim poslovnim događajima u sklopu IN2 grupe u 2022. godini to su svakako dvije nove akvizicije i projekt prelaska s nacionalne valute na euro, kojeg upravo privodimo kraju.

Početkom godine, točnije u veljači, završen je proces preuzimanja MCS Grupe, jednog od vodećih hrvatskih proizvođača informacijskih sustava u zdravstvu, koja posluje još od 1999. godine. Početkom studenoga ove godine tvrtka Libusoft Cicom postala je također dio obitelji IN2 grupe. Riječ je o tvrtki koja je predvodnik digitalizacije javne i lokalne uprave u Hrvatskoj. Tvrtka Libusoft Cicom ponosna je na činjenicu da je u IT sustavu svakoga hrvatskoga pametnoga grada barem jedno LC rješenje. Nakon obiju akvizicija, danas IN2 grupa broji 650 zaposlenika.

Uvođenje eura kao nacionalne valute u Republici Hrvatskoj jedan je od velikih projekata koje je IN2 grupa gotovo cijele ove godine provodila za svoje klijente. Više od 200 naših zaposlenika iz sektora zdravstva, gospodarstva, financija, javnog sektora i sektora lokalne uprave, novogodišnji su vikend proveli aktivno radeći na tranziciji IT sustava s kune na euro za više od 2.000 korisnika IN2 grupe. Naši su zaposlenici radili na tranziciji iz ureda u Zagrebu, Puli, Splitu, Osijeku, Vinkovcima, Rijeci, Novigradu, Beogradu i Skopju te dali sve od sebe da ovim projektom naši korisnici uspješno završe 2022. godinu i još uspješnije uđu u novu 2023. godinu.

Također, prošle godine je IN2 grupa ostvarila veliki broj uspješnih projekata za korisnike zahvaljujući kojima je poboljšala njihovo poslovanje te ga učinila kvalitetnijim, efikasnijim i inovativnijim.

Da spomenem samo neke od tih projekata. U sklopu informatizacije zdravstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj i Opća bolnica Zadar pokrenula je projekt uvođenja novoga bolničkoga informacijskog sustava. Za isporuku, uvođenje i održavanje sustava koji će pomoći upravljanju medicinskim, administrativnim i financijskim aspektima bolnice odabrana je upravo IN2 grupa kao podrška najvećem projektu informatizacije u povijesti Opće bolnice Zadar koji je uspješno proveden.

Tvrtka IGEA, članica IN2 grupe, kreirala je pak za Državnu geodetsku upravu mobilnu aplikaciju s pomoću koje je moguće jednostavno doći do podataka o ulicama, kućnim brojevima, katastarskoj čestici ili namjeni zemljišta te pregledavati 3D podatke. Sektor gospodarstva IN2 grupe provodi uvođenje sustava IN2opus*erp za Namještaj MIMA s uključenim modulom za podršku upravljanju zaposlenicima (IN2HR) i rješenjem IN2BPM – platformom za potpunu digitalizaciju procesa tvrtke.

Sektor financija IN2 grupe izabran je za tehnološkog partnera WVP Penzisko društvo u Makedoniji, kojemu će INvest2 tim pružati svoje usluge. S uspjehom je završen i projekt koji je Centralnoj banci BiH omogućio učinkovitiji rad i kojim je postignuto znatno unapređenje sigurnosti cijeloga aplikacijskog sustava.

Protekla je godina za Sektor osiguranja bila u znaku velikih projekata digitalne tranzicije na tržištima osiguranja Slovenije, Srbije i Hrvatske. Već dulje vrijeme uočavamo trend u modernizaciji i automatizaciji procesa obrade šteta, koji uključuje postavljanje osiguranika u središte procesa i sve kanalnu komunikaciju s korisnikom. Rješenje IN2 grupe Insurance2Digital customer zadovoljava upravo te zahtjeve te su ga kao takvoga i prepoznala dva najveća osiguranja u regiji.

Sve u svemu, u protekloj godini IN2 grupa je realizirala mnogo uspješnih projekata, nastavila uspješnu suradnju s dugogodišnjim korisnicima, započela suradnju s novim korisnicima i povećala svoju grupaciju za dvije nove tvrtke. Veselimo se istim tempom nastaviti i u ovoj godini.

Što očekujete u 2023. godini?

U ovoj godini očekujemo daljnji rast poslovanja IN2 grupe, nove akvizicije, projekte i klijente. Nastavit ćemo širiti mrežu ureda IN2 grupe po cijeloj Hrvatskoj. I dalje ćemo biti posvećeni izvrsnosti, praćenju novih trendova i digitalizaciji Hrvatske i regije. Ostat ćemo posvećeni našim zaposlenicima, njihovom zadovoljstvu i prihvaćanju te poslovnom i osobnom razvoju. Duboko vjerujemo da je svaki zaposlenik najbolji u svojem području onda kada zna da ga okolina prihvaća i poštuje.

Share
Share

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe.

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe.