IN2 grupa na kongresu Futur Z “Zdravlje i zdravstvena zaštita 2015-2030”

I ove godine bili smo ponosni  sponzor  međunarodnog kongresa 𝗙𝘂𝘁𝘂𝗿 𝗭 „𝗭𝗱𝗿𝗮𝘃𝗹𝗷𝗲 𝗶 𝘇𝗱𝗿𝗮𝘃𝘀𝘁𝘃𝗲𝗻𝗮 𝘇𝗮𝘀̌𝘁𝗶𝘁𝗮 𝟮𝟬𝟭𝟱-𝟮𝟬𝟯𝟬“ koji se održao 3. i 4. studenog u Opatiji. Kongres je održan u organizaciji Hrvatskog društva za poslovnu etiku i zdravstvenu ekonomiku Hrvatskog liječničkog zbora i radi se o jedinstvenom događaju u Hrvatskoj i regiji koji okuplja dionike zdravstvenog sustava, liječnike, medicinske stručnjake, medicinske sestre, zdravstvene djelatnike i predstavnike privatnog i javnog zdravstvenog sustava.
Veliki broj renomiranih govornika i različitost tema ovaj kongres čine centralnim mjestom susreta spomenutih dionika i priliku za interakciju i razgovor o strategiji razvoja zdravstvenog sustava, a sve u cilju najbolje skrbi za pacijente, održivosti i unapređenju zdravstva općenito.

Između šestotinjak sudionika, tijekom dva radna dana imali smo priliku za razgovore i susrete na teme vezane uz strategiju razvoja zdravstvenog sustava.

Na panel raspravi “Futurizacija zdravstva – umjetna inteligencija u digitalizaciji zdravstva” sudjelovali su kolege Siniša Košćina i Branko Šoštarić, uz Tanju Bedovec, ravnateljicu Uprave za e-zdravstvo Ministarstva zdravstva RH, Darka Gvozdanovića, rukovoditelja jedinice za eZdravstvo, ETK i Krešu Troha iz Setcora. Dr.scAnja Barešić, koordinatorica projekta 𝗔𝗜𝟰𝗛𝗲𝗮𝗹𝘁𝗵.𝗖𝗿𝗼 i znanstvena suradnica u Laboratoriju za strojno učenje i reprezentacije znanja Zavoda za elektroniku Instituta Ruđer Bošković, održala je uvodno predavanje. Istaknula je izazove koji opterećuju zdravstveni sustav ne samo kod nas, već u zemljama Europske unije, a upravo je primjena AI-a ta koja nudi mogućnosti učinkovitijih i uspješnih rješenja i za pacijente i za medicinsko osoblje. Sudionici panel rasprave zaključili su da je za daljnji razvoj umjetne inteligencije u području zdravstva RH potrebna edukacija svih dionika u lancu, te prilagodba zakonskih regulativa. Time želimo postići razumijevanje o koristi koju AI donosi ali i osvijestiti dionike o načinima na koji će AI na osnovi postojećih skupova podataka unaprijediti postojeće procese, a sve u cilju efikasnijeg liječenja građana i unapređenju kvalitete zdravstvenog sustava. IN2 grupa za taj AI iskorak raspolaže iznimnom količinom podataka u bolničkoj i primarnoj zdravstvenoj zaštiti, te smo uvjereni da ćemo i u AI eri predstavljati sigurne i pouzdane IT partnere zdravstvenom sustavu.

Share
Share

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe.

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe.