29. 07. 2019.

Završene četverodnevne Java radionice u IN2

Nakon završetka ljetnih ispitnih rokova desetak studenata različitih fakulteta (FER, FOI, PMF, GEOF) sudjelovalo je na četverodnevnoj edukaciji stjecanja vještina programiranja u Javi održane u prostorima IN2 u Zagrebu. Radionicu su vodili naši softverski inženjeri Mladen i Sven. Uz stjecanje novih znanja imali su priliku družiti se u poticajnoj i ugodnoj atmosferi i upoznati naše kolege koji svoja prva radna iskustva stječu unutar IN2 grupe.

Kao prednosti radionice istaknuli su: „rješavanje problema iz stvarnog svijeta“, „stjecanje vještina ljepšeg oblikovanja koda“, „bolje razumijevanje složenijih projekata“, „individualni pristup“, „dobar koncept i objašnjavanje, solidan tempo, odličan pristup učenju novih tehnologija“, „opuštenu atmosferu i pristupačne mentore“, „opuštenost i rad istovremeno“… 

Prenosimo dojmove:

"Radionica mi je pomogla da usavršim svoje znanje Jave u ugodnoj atmosferi. Najviše su mi se svidjeli problemi koje smo rješavali i pristupačnost mentora u svakom trenutku. Jedina mana je mali gubitak vremena zbog početne instalacije Eclipsea na računalima."

Filip Sosa


"Drago mi je što sam sudjelovala na Java radionici i pobliže upoznala Vašu tvrtku. Opći dojam je odličan, a predavači i atmosfera super! 

Budući da sam imala prilike ranije programirati u Javi, mogla sam bez problema pratiti radionicu koja mi je došla kao odlična nadopuna i nadogradnja prijašnje stečenog znanja. Mala primjedba samo vezana uz pripremu resursa za edukaciju: obzirom da se tijekom edukacije koriste Vaša računala, bilo bi dobro kada bi se prije početka same edukacije instalirali potrebni programi za rad poput Eclipse-a kako se ne bi gubilo previše vremena na instalaciju te bi tako bilo moguće odmah početi s radom.

Pohvaljujem koncept edukacije koji uključuje početno upoznavanje i korištenje Vaadina, zatim samostalno istraživanje te na kraju rad na zadatku uz pomoć i savjete predavača. Smatram da se tako najbrže i najbolje nauče osnove korištenja novih tehnologija te je omogućeno daljnje samostalno unapređivanje znanja. Isto tako super je ukomponirano kratko predavanje o osnovama Git-a koji je danas neizbježan i veoma rasprostranjen alat.

Zahvaljujem predavačima na prenesenom znanju i iskustvu te cijelom timu IN2 koji je ovo sve omogućio. Nadam se da se vidimo na nekoj od sljedećih edukacija za koje molim da me obavijestite mailom."

Magdalena Potočnjak


"Cijelo iskustvo je bilo pozitivno. Dobila sam dojam o firmi i načinu rada u njoj. Radionica je sama po sebi bila odlična, ono što bi možda promijenila je umjesto jednog većeg "projekta" stavila par manjih zadataka, kao prva dva dana, ali i ovako je bilo poprilično dobro. Mentori su bili opušteni, pristupačni i spremni pomoć u bilo kojem trenutku i za bilo koji zadatak tako da je i sama atmosfera u učionici bila puno bolja. Super je što smo radili u Vaadimu s kojim se većina susrela prvi put, tako da su svi naučili nešto novo.

Ono što bi predložila za sljedeće edukacije je neki manji obilazak firme, upoznavanje s odjelima i njihovim domenama rada, nešto više o onom što se očekuje od budućih zaposlenika s obzirom da bi dosta ljudi kao i ja aplicirali za posao."

Iva Ruškovec 


"Na Java radionici je bilo odlično, puno sam naučila i mentori su bili super. Jedino bi bila još bolja da je trajala malo duže. :) Inače sve ostalo super - omjer mentora i studenata je dobar, brzo su nam odgovarali na pitanja ili rješavali probleme."

Dora Đurek


Naše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naša Pravila privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.