08. 07. 2019.

Sudjelovali smo u projektu kreiranja najveće i najažurnije baze poslovnih informacija info.BIZ

Financijska agencija (Fina) nedavno je pokrenula novu uslugu – servis info.BIZ – poslovnu tražilicu i poslovno informacijski sustav. Projekt razvoja i isporuke programskog rješenja partnerski su izvele tvrtke IN2 i Insite.

Odabir kvalitetnog poslovnog partnera svakako spada u izazove poslovanja. Pri tome su informacije o ocjeni i kretanju kreditnog rejtinga potencijalnih suradnika, status blokade (trenutni i kroz vrijeme), veličina i broj zaposlenih, tržište na kojima posluje, velika pomoć u predviđanju rizika koji se mogu očekivati u poslovanju s određenim subjektom.

Sa željom da korisnicima pruži kvalitetno rješenje tih problema odnosno omogući brz i jednostavan način pristupa informacijama te usporedbi podataka poduzetnika i hrvatskog gospodarstva u cjelini, Fina nam je izložila korisničke zahtjeve. Uz uspostavu sistemskog i aplikativnog softvera, projekt je uključivao i edukaciju djelatnika za svakodnevni rad i podršku vanjskim korisnicima.

Projekt je karakterizirala intenzivna i kontinuirana suradnja s tehničkim i poslovnim timovima Fine. Kako bismo u potpunosti zadovoljili zahtjeve klijenta i omogućili najbolje rješenje krajnjim korisnicima, održavali smo višestruke tjedne radionice prema fazama projekta, posebno u fazi analize, testiranja i edukaciji s nizom prezentacija.

„Zanimljivost, a ujedno i jedan od glavnih izazova projekta je svakako bila integracija 30+ različitih izvora podataka, te objedinjavanje podataka na razini poslovnog subjekta i prikaz njegovih promjena u prethodnih 5 godina. Pritom je posebna pažnja usmjerena na prikaz financijskih podataka za širok spektar subjekata kao što su primjerice poduzetnici, financijske institucije, neprofitne organizacije, proračunski korisnici i insolventni subjekti, te na izračun financijskih pokazatelja kod poduzetnika. Također, Finin servis od drugih izdvaja konstantno slijevanje novih podataka, te online pristup bazi Fina blokada.“

Marijana Mirčeta Pavešić, voditelj projekta, IN2

Od karakteristika vrijedi izdvojiti i dvojezičnost, mogućnost usporedbe vlastitog subjekta s drugim subjektom ili grupom subjekata s obzirom na niz primijenjenih filtera. Omogućen je prikaz poslovnih subjekata na interaktivnoj karti, filtriranje pomoću interaktivne karte, različite e-mail i SMS notifikacije o, primjerice, ulascima i izlascima iz blokade, promjeni rejtinga, ulasku u stečaj, predaji i obnovi GFI obrasca i slično.Jedna od stvari koju najviše volimo u našem poslu je zadovoljstvo koje osjećamo prilikom još jednog uspješno završenog projekta. Cijeli IN2 i Insite tim ponosno su gledali kako je nakon godinu dana intenzivnog rada, rješenje ugledalo svjetlo dana u svibnju ove godine. Od tada, servis info.BIZ pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj oni djeluju. Najveća je i najažurnija baza poslovnih informacija za više od 775.000 poslovnih subjekata. Prikazuje adresne i financijske podatke, rejting i pokazatelje poslovanja različitih vrsta pravnih osoba. U prva 2 mjeseca u sustav se registriralo gotovo 2 000 korisnika, što fizičkih što pravnih osoba, koji su odmah imali brz i jednostavan pristup velikom broju poslovnih podataka i informacije u stvarnom vremenu. Ažurni podaci dostupni su 24/7 i nema prekida u radu radi osvježavanja.

"Direktor projekta, gosp. Dragutin Kovačić, voditeljica poslovnog tima, gđa Vesna Kavur i voditeljica tehničkog tima, gđa Žaneta Pejić suradnju na projektu ocjenjuju uspješnom, a IN2 i Insite pouzdanim poslovnim partnerima i podrškom u razvoju kompleksnih poslovnih rješenja. Višegodišnje iskustvo Fine u poslovima pružanja pouzdanih informacija korisnicima i stručnost partnera IN2 i Insite rezultiralo je servisom info.BIZ kojem je cilj omogućiti sve relevantne informacije na jednom mjestu."                 Vodstvo info.BIZ projekta, Fina


info.BIZ omogućuje brže, jednostavnije i sigurnije donošenje poslovnih odluka, sustavno praćenje klijenata, olakšava izradu poslovnih analiza te praćenje trendova i prepoznavanje tržišnih potencijala.

I za kraj, želite li isprobati Fininu novu poslovnu tražilicu možete to učiniti i besplatno jer u promotivnom razdoblju START paket to omogućuje na 30 dana. Mi već jesmo, a tražilica je dostupna ovdje: info.BIZ. Ugodno pretraživanje 😊Naše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naša Pravila privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.