06. 03. 2019.

Prepoznati uspjesi IN2 na tržištu JI Azije

Na osamnaestoj međunarodnoj tehnološkoj izložbi izuma i inovativnosti Malaysia Technology Expo 2019 održanoj od 21. do 23. veljače u Kuala Lumpuru IN2 je dobio certifikat Croatia South East Asia Business Advisory Network kao priznanje za uspješan dolazak na tržište Jugoistočne Azije s projektima informatizacije zdravstvenih ustanova.

Uz ostvarivanje brojnih poslovnih kontakata na izložbi, predstavnici IN2 posjet Kuala Lumpuru iskoristili su za predstavljanje bolničkog informacijskog sustava Green Cube u jednoj od vodećih privatnih bolnica u Kuala Lumpuru. Green Cube je cjeloviti zdravstveni informacijski sustav koji objedinjuje sve funkcije pacijenata, liječničke i sestrinske funkcije, funkcije upravljanja bolničkim resursima te nadzorne funkcije upravljanja, te je dosad implementiran u više od 40 zdravstvenih ustanova u svijetu.  

Nakon uspješnog ulaska na zdravstveno tržište ove regije kroz projekt implementacije bolničkih informacijskih sustava u Vijetnamu, Malezija je jedno od potencijalnih sljedećih tržišta na kojima IN2 planira širenje, s obzirom da su izazovi u informatizaciji sustava zdravstva vrlo slični u tim susjednim zemljama. Nacionalna strategija ulaganja u zdravstveni sektor, naglasak na kvalitetnoj i učinkovitoj usluzi, kontinuirani porast ulaganja u privatnom zdravstvenom sektoru te budućnost u medicinskom turizmu samo su neki od razloga velikog potencijala prepoznatog u Maleziji.  

Malaysia Technology Expo jedna je od najcjenjenijih STEM/IT izložbi u regiji. Ove je godine okupila preko 20 država s više od 400 proizvoda pod pokroviteljstvom čak triju malezijskih ministarstava. Na izložbi su dodijeljene i nagrade za najbolje inovativne proizvode u različitim kategorijama, a najviše nagrada, njih 15, osvojili su hrvatski inovatori. Prvi put u povijesti izložbe ona je imala zemlju-partnera, i to Hrvatsku, čime je obilježena 10. obljetnica partnerstva i tehnološke razmjene između Hrvatske i Malezije.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naša Pravila privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.