01. 04. 2019.

Izazovi i rješenja digitalizacije zdravstvenog sustava na konferenciji e-Biz 2019.

U panelu digitalnog zdravstva konferencije e-Biz 2019. IN2 je predstavio dvije aktualne teme: izazove primjene GDPR-a u bolnicama te reinženjering poslovnih procesa u bolničkoj ljekarni pri izdavanju lijekova. Projekte su prezentirale konzultantice Sektora zdravstva Irena Trbušić i Irma Valčić.

Obje teme i s njima povezani projekti rezultat su zakonskih promjena na razini Europske unije, koje su na prvi pogled zdravstvenim ustanovama donijele dodatni trošak uvođenja. Međutim, inovativnim multidisciplinarnim pristupom u dizajnu posebnih programskih modula, uz maksimalno korištenje postojeće informacijske infrastrukture, dokazano je da se operativni trošak koji donose ove zakonske promjene u potpunosti može zamijeniti investicijom u redizajn postojećih poslovnih procesa te manji dodatak novih elemenata s iznimno kratkim periodom povrata uloženih sredstava.

E-Biz konferencija o digitalnom poslovanju organizira se sa željom da potpomogne ubrzano uvođenje digitalnog poslovanja u Hrvatskoj. Preko 150 sudionika svake godine sudjeluje na stručnim predavanjima, prezentacijama najnovijih proizvoda te radionicama i panel raspravama.