22. 03. 2019.

IN2 tim pobijedio na natjecanju Case study competition

Sedam vodećih hrvatskih tvrtki sudjelovalo je izazovu rješavanja zahtjevnog slučaja iz realne poslovne situacije u 24 sata na tradicionalnom natjecanju Case study competition IEDC Alumni kluba Hrvatska. Nakon završnih predstavljanja je žiri proglasio pobjednika, ekipu IN2. Tim koji su činili Igor Čeranić, Irena Trbušić, Irma Valčić, Martina Martinčić, Petra Pušić i Krešimir Cindrić dokazao se najtemeljitijim pristupom, uravnoteženom analizom i prijedlogom rješenja.

„Drago nam je što smo dobili priliku sudjelovati na ovom natjecanju, zabaviti se, iskušati se u novim područjima i steći nova iskustva. Najveći izazov je bio je zaista zahtjevan zadatak, malo raspoloživog vremena i konkurencija iz velikih hrvatskih tvrtki poput A1, Končar, Croatia osiguranja, Styrie, Perpetuum Mobilea i JGL-a. Morali smo naći način kako naći profitabilno rješenje za već napravljene, skupe poslovne poteze, a na svakom koraku smo nailazili na skoro pa nepremostive prepreke – od državnih regulacija, žestoke konkurencije, loše prometne infrastukture, slabe platežne moći, visokih troškova... Neopterećeni pobjedom, timskim radom smo došli do strategije, koja je rezultirala, citiramo člana žirija – razvaljivanjem natječaja“, komentirali su pobjedu članovi tima IN2.

Pobjednici natjecanja u Hrvatskoj će se suočiti sa pobjedničkim ekipama iz Rumunjske, Rusije, Slovenije i Srbije na IEDC Global Case study competition koji će se održati u rujnu 2019.

IEDC Alumni klub Hrvatska okuplja diplomante IEDC-Poslovne škole Bled, s ciljem promocije dodatne poslovne edukacije te cjeloživotnog učenja među mladim menadžerima. Hrvatski alumni klub IEDC je u 2008. godini organizirao prvo natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva, a zbog iznimnog uspjeha i velikog interesa sudionika, ono je već postalo tradicija u Hrvatskoj.