18. 10. 2019.

IN2 Poligon zdravlja: promicanje zdravog života na radnom mjestu

IN2 je za svoje zaposlenike organizirao Poligon zdravlja, jednodnevnu javnozdravstvenu akciju usmjerenu na stvaranje zdravih navika i promicanje zdravlja na radnom mjestu. 

Akcija je organizirana u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ unutar programa „Živjeti zdravo“, a osim u IN2 Zagreb provedena je i u varaždinskoj IGEA-i, članici IN2 grupe. U program su uključene sve tri sestrinske tvrtke – IN2, Pardus i IGEA, a s daljnjom provedbom aktivnosti uskoro se nastavlja i u uredu IN2 u Puli.

Zaposlenici IN2 tako su mogli izmjeriti krvni tlak i šećer u krvi, tjelesnu masu uz druga antropometrijska mjerenja te dobiti primjer jelovnika pravilne prehrane uz kratko savjetovanje o pravilnoj prehrani. Također, dobili su informacije o štetnosti pušenja i materijale koji potiču prestanak pušenja, a izmjerili su i ugljični monoksid u izdahu te su, izvodeći zadatke s naočalama koje simuliraju različite razine alkohola, informirani o šteti povezanoj s pijenjem alkohola. U kutku za mentalno zdravlje, svi zainteresirani mogli su izmjeriti raspoloženje i dobiti savjet psihologa. 

HZJZ tvrtkama s najbolje ocijenjenim radnim okruženjem dodjeljuje certifikat „Tvrtka prijatelj zdravlja“. Takve su tvrtke pravi primjeri da je ulaganje u zdravlje zaposlenika zapravo ulaganje u produktivnost i razvoj cijele zajednice, a IN2 grupa je prepoznata kao jedna od njih.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naša Pravila privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.