21. 03. 2019.

IN2 domaćin sastanka Tematskih inovacijskih vijeća

Koordinacijski sastanak članova Validacijskih odbora svih Tematskih inovacijskih vijeća Republike Hrvatske okupio je danas u IN2 tridesetak predstavnika gospodarstva, znanstvene zajednice i javnog sektora. 

Prisutne je u ime domaćina pozdravila zamjenica predsjednika TIV za energetiku i okoliš Ivana Lampek Pavičnik iz IN2, a tema sjednice bila je definiranje prijedloga kriterija prema kojima će se validirati projekti unutar natječaja IRI2.

Tematska inovacijska vijeća sudjeluju u kreiranju strategija istraživanja, razvoja i inovacija (IRI) za poslovni sektor, usklađenih s potrebama gospodarstva. Glavni im je cilj osigurati strateško upravljanje i smjernice za relevantna tematska prioritetna područja Strategije pametne specijalizacije RH za razdoblje od 2016. do 2020. godine. Vijeća također rade na pripremi projekata poslovnog sektora s odgovarajućim inovacijskim potencijalom te će dati smjernice za financiranje projekata poslovnog sektora u području istraživanja, razvoja i inovacija.

Namjera ovakvog suradničkog pristupa istraživanjima i inovaciji jest da se doprinese boljem umrežavanju i razmjeni znanja i iskustava između poslovnog sektora i znanstveno-istraživačke zajednice, kao i da se stvori poticajnije okruženje za inovacije.