Brže i pametnije odlučivanje danas je jedan od imperativa uspješnog poslovanja

U cijelosti prenosimo članak medija Poslovni.hr o IN2 rješenju koje tvrtki Namještaj MIMA d.o.o. omogućuje bolji pregled nad svim aspektima posla i bolje upravljanje, kako na svakodnevnom operativnom nivou, tako i strateški.

Za Namještaj MIMA ovakva rješenja omogućit će jednostavniji protok informacija koje su pouzdane, konzistentne i relevantne za cijelu tvrtku.

Digitalizacija poslovanja ubrzava poslovne procese i doprinosi boljim poslovnim rezultatima. Na primjer, papirnati dokument koji se može pronaći u prosjeku za 12 minuta, digitalizacijom poslovnih procesa može se dohvatiti u roku od nekoliko sekundi te obraditi 10 puta brže. U prijevodu to bi bilo deseterostruko povećanje produktivnosti po zadatku, a već i vrapci na grani znaju da je produktivnost nerijetko glavni input za poslovne rezultate.

Zato je u digitalizaciju poslovnih procesa bez daljnjega potrebno ulagati, a zašto su se na to odlučili u tvrtki Namještaj MIMA, saznali smo od njihove direktorice Marinom Marjanović. Višegodišnje istraživanje i traženje optimalne solucije za digitalizaciju poslovanja Namještaja MIMA glavni su razlozi početka njihove suradnje s tvrtkom IN2.

Kako govori direktorica Marjanović, za početak im je bilo važno odabrati kvalitetan ERP koji može pratiti rast kompanije i ostati fleksibilan kako bi ga mogli prilagoditi njihovu svakodnevnom poslovanju i potrebama u budućnosti.

Potpuna digitalizacija tvrtke

“Trenutno razvijamo kompletan ERP sa svim njegovim modulima. Najveći fokus stavljamo na sam proces prodaje u kontekstu jednostavnijeg rada, dostupnosti potrebnih informacija, kvalitetnom praćenju narudžbe te isporuke. Popratno na proces prodaje vežemo cijeli sustav sa glavnim ciljem olakšavanja i skraćivanja procesa rada te prijeko potrebnom digitalizacijom poslovanja zbog racionalizacije troškova.

Marjanović
Došao je idealan trenutak pripreme kompanije za sljedećih 10 godina potpune digitalizacije i hibridnog načina rada.

Na ERP također nadograđujemo i financije, računovodstvo, HR kadrovski modul i BI sustav izvještavanja te CRM i web stranicu’’, rekla je direktorica tvrtke Namještaj MIMA Marina Marjanović. Kao osnova svega tu je IN2opus*erp – vlastito ERP rješenje tvrtke IN2 namijenjeno tvrtkama u području veleprodaje, maloprodaje i distribucije. S tim rješenjem Namještaj MIMA će imati pregled nad svim aspektima svog posla te će zasigurno puno bolje moći upravljati, kako na svakodnevnom operativnom nivou, tako i strateški.

“Uspješno upravljanje zaposlenicima će korisniku omogućiti naša IN2HR aplikacija, a potpuna digitalizacija tvrtke će se postići s IN2BPM – platformom za digitalizaciju procesa. Platforma je plod razvoja naših stručnjaka i već se kod mnogih korisnika pokazala kao stvarni primjer danas popularne fraze ‘digitalizacija’”, saznajemo od Glavnog menadžera za prodaju IN2 grupe Denisa Peteka.

IN2bpm rješenje omogućuje automatizaciju cjelokupnog procesa obrade i ovjere ulaznih računa, od trenutka zaprimanja računa, do finalne provedbe knjiženja u OPUS ERP-u za ispravne dokumente, ili odbijanja računa direktno dobavljaču u slučaju financijske neispravnosti dokumenta. Upotrebom ovog rješenja korisnici će bitno ubrzati postupak te pridonijeti transparentnosti i kontroli obrade ulaznih računa i olakšati upravljanje ovim poslovnim procesom.

Za Namještaj MIMA ovakva rješenja omogućit će jednostavniji protok informacija koje su pouzdane, konzistentne i relevantne za cijelu tvrtku, a time je, dodaje Petek, omogućena podrška poslovnom odlučivanju.

Njihovo rješenje omogućuje potpuno sagledavanje stanja poslovanja, jednostavno je za korištenje, a s druge strane omogućuje brz i jednostavan pristup svim podacima. Osim toga kroz IN2BPM rješenje omogućuje se digitalizacija procesa, koja će MIMI značajno skratiti vrijeme potrebno za obradu i ovjeru dokumenata, a i olakšati upravljanje poslovnim procesima i aktivnostima.

Svaka tvrtka dolazi sa svojim željama koje se s papira moraju prenijeti u stvarnost. Namještaj MIMA je tvrtka čiji su poslovni procesi raznoliki pa je, prije svega, potrebno naći način kako sve te procese provesti kroz sustav poštujući potrebe korisnika i standarde razvoja vlastitih aplikacija.

“Osim toga, projekt zahtijeva dosta interakcije s korisnicima u smislu razmjene informacija o načinu provođenja poslovnih procesa, traženju optimalnih rješenja koja će biti maksimalno učinkovita, automatizirana i pouzdana. Naravno, sve to je moguće zbog činjenice da kolege koje rade na ovom projektu iza sebe imaju veliko iskustvo kako u radu na ovakvim projektima tako i u samim poslovnim procesima čime korisniku dajemo dodatnu vrijednost prilikom suradnje s IN2.

Dodatno, budući radimo s jednom od najuspješnijih domaćih firmi, znanje i agilnost koju pokazuju na ovom projektu uvelike olakšava rad te osigurava da će sam projekt završiti uspješno’’, dodaje Petek.

Tražili rješenje tri godine

Na području Hrvatske ne postoji mnogo kvalitetnih ERP sustava te bismo u tom kontekstu više mogli govoriti o računovodstvenim programima koji su se silom prilika prilagodili i na ostala područja poslovanja prateći materijalno knjigovodstvo. Takav je ERP model solidan ukoliko kompanija prihoduje do 100 milijuna kuna na godišnjoj razini i zapošljava stotinjak radnika, no ukoliko prelazite ove brojke kompanija ulazi već u ozbiljnije poslovanje i poslovni model koji iziskuje posložen sustav i drugačiju logiku ERP-a.

Petek
Automatizacijom se djelatnicima povećava produktivnost, a management ima uvid u sve dijelove poslovanja koji bi inače možda ostali ‘nevidljivi’.

Koliko je kompleksan proces izbora ERP-a i o kakvoj je investiciji riječ pokazuje činjenica da su u tvrtki Namještaj MIMA svoje rješenje tražili čak tri godine. Kada tvrtka ima efikasan i moćan ERP implementiran u svojem poslovanju upravljanje istom postaje puno lakše, bazirano na informacijama i podacima koji su lako dostupni.

“Djelatnicima se omogućava da se neki dugotrajni ili repetitivni zadaci automatiziraju čime se povećava njihova produktivnost. Nadalje, management ima uvid u sve dijelove poslovanja koji bi inače možda ostali ‘nevidljivi’ na toj razini što opet dovodi do konzistentnijeg i preciznijeg upravljanja poslovanjem’’, kazao je Petek.

Direktorica tvrtke Namještaj MIMA Marina Marjanović istaknula je kako ih je današnje brzo digitalno doba u kojem se protok informacija i resursa mjeri u milisekundi, primoralo na na promjene i okretanju poslovanja prema digitalizaciji.

“Vjerujemo kako je sada došao idealan trenutak pripreme kompanije za sljedećih 10 godina potpune digitalizacije i hibridnog načina rada što bi nam trebala donijeti suradnja sa IN2 tvrtkom i novim ERP sustavom’’, zaključila je Marina Marjanović.
Izvor fotografije i teksta: Poslovni.hr

Share
Share

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe.

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe.