Libusoft Cicom postaje dio IN2 grupe

Informatička i konzultantska kompanija koja se bavi razvojem i implementacijom rješenja za informatizaciju procesa poslovanja Libusoft Cicom postaje dio IN2 grupe. Nova akvizicija IN2 grupe slijedi strategiju rasta IN2 grupe u cilju širenja poslovanja, novih klijenata, novih ljudi, njihovog osobnog i poslovnog razvoja.

30. godina poslovanja IN2 grupe

Cijelu 2022. godinu IN2 grupa obilježava trideseti, jubilarni rođendan, prvenstveno slaveći ljude: sve pojedince i timove diljem IN2 grupe i njihov doprinos uspjehu i rastu IN2 grupe.  

MCS Grupa postaje dio IN2 grupe

IN2 grupa postala je bogatija za još jednu članicu, MCS grupu, koja je velik dio svog rada usmjerila razvoju novih znanja i inovativnih rješenja u području izrade web baziranih softverskih rješenja u zdravstvu. Zaključenjem ove akvizicije, IN2 grupa proširuje i dodatno osnažuje svoj portfelj usluga za korisnike u segmentu zdravstva.

SVAM plus postaje dio IN2 grupe

IN2 grupa postala je bogatija za još jednu softversku tvrtku – SVAM plus, koja nudi visoko parametrizirani ERP sustav za digitalizaciju i integraciju poslovnih procesa. Zaključenjem ove akvizicije, IN2 grupa proširuje i dodatno osnažuje svoj portfelj usluga za klijente u segmentu gospodarstva.

IBIS DOBIVA ZNAK IZVORNO HRVATSKO

Znak Izvorno hrvatsko nose visokokvalitetni proizvodi i usluge Republike Hrvatske koji su nastali kao rezultat razvojno-istraživačkog rada, invencije, inovacije ili dugogodišnje tradicije. Naš Integrirani bolnički informacijski sustav ponosni je nositelj znaka.

IN2 POSTAJE DIO CSI GRUPE

IN2 grupa 2018. postaje dio CSI grupe (Constellation Software Inc.) koja djeluje u preko 100 država diljem svijeta, ima 125 000 klijenata i posluje u više od 100 različitih vertikala u javnom i privatnom sektoru. Ove godine, IN2 grupa dobila je i nagradu Zlatna košarica za Tehnološkog dobavljača godine. 

PARDUS POSTAJE DIO IN2 GRUPE

Akvizicijom Pardusa, IN2 širi portfelj rješenja u području Labaratorijskih informacijskih menadžment sustava i dobiva zastupstvo Panther proizvoda te nastavlja razvoj Pardusa u vlastitim sustavima za održavanje i pretragu DNA profila te pružanju konzultantskih usluga za korištenje različitih tehnoloških platformi.

OSNOVANE NOVE TVRTKE

IN2 akvizira tvrtku Actavia iz Srbije i preimenuje je u IN2dynamics. Osim što je uspješno provela akviziciju, IN2 grupa osniva i dvije nove tvrtke članice: INbet2, specijaliziranu za razvoj IT rješenja za igre na sreću i IN2data za razvoj rješenja iz područja napredne analitike. U 2014. godini IN2 iza sebe ima 22 godine uspješnog poslovanja na ICT tržištu, preko 450 zaposlenih u 6 zemalja regije i 12 međusobno povezanih tvrtki.


NAGRADE

2013. godinu, između ostalog, obilježavaju dvije međunarodne nagrade koje je IN2 dobio za rješenja e-Liste čekanja i e-Naručivanje: European IT & Software Excellence Award u kategoriji rješenja godine za javni sektor i globalnu nagradu Microsoft Partner of the Year Award u kategoriji Javni sektor – zdravstvo.


400 ZAPOSLENIH

Tvrtka obilježava 20. godinu postojanja. No, prava potvrda zdravog rasta tvrtke je kontinuitet u zapošljavanju i 400 zaposlenika.

NAGRADA ZLATNA KUNA

Tvrtka dobiva nagradu Zlatna kuna, posebno priznanje poslovne zajednice u Hrvatskoj. To je bila dodatna potvrda uspješnosti u poslovanju.


ŠIRENJE ZDRAVSTVENOG SEKTORA

Ponuda u zdravstvu dodatno se upotpunjuje 2011. akvizicijom tvrtke LabNet iz Osijeka i rješenjem za informatizaciju medicinskih laboratorija. U isto vrijeme akvizirana je tvrtka Par-Am iz Zagreba za podršku rada veterinarskih ambulanti.


OSNIVANJE NOVIH TVRTKI

Prisutnost u regiji dalje se pojačava osnivanjem tvrtki IN2 Skopje i MegaIN2 Orašje te Podružnice u Prištini 2010.

DOBA AKVIZICIJA

Prva tvrtka koju je IN2 grupa preuzela bila je tvrtka IGEA, iz Varaždina, koja IN2 uvodi u područje GIS tehnologija, a druga preuzeta tvrtka, InfoOpus uvodi IN2 na tržište ERP sustava. Slijedila je akvizicija tvrtke Grad iz Pule, 2009. godine i ulazak u sektor zdravstva.

IN2 grupa slavi 15 godina postojanja.


ŠIRENJE NA NOVA TRŽIŠTA

Osnivanjem tvrtke IN2 Beograd 2006. godine, IN2 grupa se širi i na tržište Srbije. Ta je godina zapamćena i kao kraj razdoblja organskog rasta i točka u kojoj je tvrtka krenula s novom strategijom razvoja poslovanja – jačanjem kompetencija nizom akvizicija.

100 ZAPOSLENIH I OSNIVANJE TVRTKE INsig2

Tvrtka u ovom razdoblju zapošljava tridesetak ljudi svake godine, većinom mladih inženjera s tehničkih fakulteta kojima je IN2 prvo radno mjesto pa krajem 2004. godine doseže okruglu brojku od 100 zaposlenih. Nakon što se etablirala s rješenjima za javni i financijski sektor IN2 grupa ulazi i u područje informacijske sigurnosti - 2004. godine osniva tvrtku INsig2. a tijekom slijedeće dvije godine širi se dalje u regiju: osnivaju se tvrtke-kćeri u Srbiji i izvode se prvi projekti u Makedoniji.

SUSTAV ZA UPRAVLJANJE KVALITETOM

IN2 uvodi ISO 9001: 2000 sustav za upravljanje kvalitetom. Proizvodi koji su tada razvijeni su rješenja INvest2 i brokerIN2.

ŠIRENJE U REGIJU I RAZVOJ VLASTITIH PROIZVODA

Početak 21. stoljeća doba je kada IN2 grupa kreće u slijedeću fazu širenja u regiji, prvo u Bosnu i Hercegovinu, gdje poslove započinje projektom u tvrtki Aurum osiguranje i osniva drugu tvrtku-kćer, IN2 Sarajevo. Iste godine obilježava 10. godinu postojanja. To je i razdoblje kada IN2 kreće u intenzivniji razvoj proizvoda za financijski sektor, koji, uz javni sektor, postaje najvažnije područje poslovanja.


ŠIRENJE OPSEGA POSLOVA

U slijedećem razdoblju, od početka 1995., pa do kraja 20. stoljeća, IN2 postupno širi opseg poslova kojima se bavi i uspješno implementira niz složenih IT rješenja u javnom sektoru. Primjerice, tada su izvedeni prvi projekti u HZZ-u, SKDD-u, implementiran je Integralni sustav za nadzor pomorskog prometa za Ministarstvo prometa, itd. Razvijena su i prva vlastita rješenja – Insurance2, a tvrtka prelazi broj od 50 zaposlenih.

OSNIVANJE PRVE TVRTKE-KĆERI

IN2 se odmah širi i u najbliže susjedstvo, osnivanjem svoje prve tvrtke-kćeri, u Sloveniji, u gradu Kopru. Tvrtka IN2 od samog se početka poslovanja usmjerila na razvoj i implementacije tehnologija za javni sektor i osiguravajuće kuće. Prve godine poslovanja, koje je u Hrvatskoj obilježio rat i iznimno teška gospodarska situacija, IN2 zaokružuje velikim priznanjem – informatički časopis Infotrend tvrtku proglašava vodećom informatičkom tvrtkom u našoj zemlji.

CEBIT SAJAM I PRESELJENJE

Tvrtka uspješno nastupa na jednom od najvećih svjetskih sajmova za nove tehnologije, CeBIT u Hannoveru, u Njemačkoj. IN2 seli u novi poslovni prostor na Fallerovom šetalištu.

PRVI PROJEKT

Prvi projekt bila je implementacija informacijskog sustava na Zagrebačkom Velesajmu, što je tvrtki donijelo prvi novac za razvoj poslovanja i zapošljavanje ljudi. Te iste godine tvrtka uspješno nastupa na sajmu INFO, tadašnjem najvećem informatičkom sajmu u Hrvatskoj .


OSNOVAN IN2

IN2 grupa svoju povijest počinje 1992. godine kao informatička tvrtka koju je utemeljilo troje entuzijasta.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naša Pravila privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.