DANAS

IN2 grupa 2018. postaje dio CSI grupe (Constellation Software Inc.) koja djeluje u preko 100 država diljem svijeta, ima 125 000 klijenata i posluje u više od 100 različitih vertikala u javnom i privatnom sektoru. Ove godine, IN2 grupa dobila je i nagradu Zlatna košarica za Tehnološkog dobavljača godine. 

PARDUS POSTAJE DIO IN2 GRUPE

Akvizicijom Pardusa, IN2 širi portfelj rješenja u području Labaratorijskih informacijskih menadžment sustava i dobiva zastupstvo Panther proizvoda te nastavlja razvoj Pardusa u vlastitim sustavima za održavanje i pretragu DNA profila te pružanju konzultantskih usluga za korištenje različitih tehnoloških platformi.

OSNOVANE NOVE TVRTKE

IN2 akvizira tvrtku Actavia iz Srbije i preimenuje je u IN2dynamics. Osim što je uspješno provela akviziciju, IN2 grupa osniva i dvije nove tvrtke članice: INbet2, specijaliziranu za razvoj IT rješenja za igre na sreću i IN2data za razvoj rješenja iz područja napredne analitike. U 2014. godini IN2 iza sebe ima 22 godine uspješnog poslovanja na ICT tržištu, preko 450 zaposlenih u 6 zemalja regije i 12 međusobno povezanih tvrtki.


NAGRADE

2013. godinu, između ostalog, obilježavaju dvije međunarodne nagrade koje je IN2 dobio za rješenja e-Liste čekanja i e-Naručivanje: European IT & Software Excellence Award u kategoriji rješenja godine za javni sektor i globalnu nagradu Microsoft Partner of the Year Award u kategoriji Javni sektor – zdravstvo.


400 ZAPOSLENIH

Tvrtka obilježava 20. godinu postojanja. No, prava potvrda zdravog rasta tvrtke je kontinuitet u zapošljavanju i 400 zaposlenika.

NAGRADA ZLATNA KUNA

Tvrtka dobiva nagradu Zlatna kuna, posebno priznanje poslovne zajednice u Hrvatskoj. To je bila dodatna potvrda uspješnosti u poslovanju.


ŠIRENJE ZDRAVSTVENOG SEKTORA

Ponuda u zdravstvu dodatno se upotpunjuje 2011. akvizicijom tvrtke LabNet iz Osijeka i rješenjem za informatizaciju medicinskih laboratorija. U isto vrijeme akvizirana je tvrtka Par-Am iz Zagreba za podršku rada veterinarskih ambulanti.


OSNIVANJE NOVIH TVRTKI

Prisutnost u regiji dalje se pojačava osnivanjem tvrtki IN2 Skopje i MegaIN2 Orašje te Podružnice u Prištini 2010.

DOBA AKVIZICIJA

Prva tvrtka koju je IN2 grupa preuzela bila je tvrtka IGEA, iz Varaždina, koja IN2 uvodi u područje GIS tehnologija, a druga preuzeta tvrtka, InfoOpus uvodi IN2 na tržište ERP sustava. Slijedila je akvizicija tvrtke Grad iz Pule, 2009. godine i ulazak u sektor zdravstva.

IN2 grupa slavi 15 godina postojanja.


ŠIRENJE NA NOVA TRŽIŠTA

Osnivanjem tvrtke IN2 Beograd 2006. godine, IN2 grupa se širi i na tržište Srbije. Ta je godina zapamćena i kao kraj razdoblja organskog rasta i točka u kojoj je tvrtka krenula s novom strategijom razvoja poslovanja – jačanjem kompetencija nizom akvizicija.

100 ZAPOSLENIH I OSNIVANJE TVRTKE INsig2

Tvrtka u ovom razdoblju zapošljava tridesetak ljudi svake godine, većinom mladih inženjera s tehničkih fakulteta kojima je IN2 prvo radno mjesto pa krajem 2004. godine doseže okruglu brojku od 100 zaposlenih. Nakon što se etablirala s rješenjima za javni i financijski sektor IN2 grupa ulazi i u područje informacijske sigurnosti - 2004. godine osniva tvrtku INsig2. a tijekom slijedeće dvije godine širi se dalje u regiju: osnivaju se tvrtke-kćeri u Srbiji i izvode se prvi projekti u Makedoniji.

SUSTAV ZA UPRAVLJANJE KVALITETOM

IN2 uvodi ISO 9001: 2000 sustav za upravljanje kvalitetom. Proizvodi koji su tada razvijeni su rješenja INvest2 i brokerIN2.

ŠIRENJE U REGIJU I RAZVOJ VLASTITIH PROIZVODA

Početak 21. stoljeća doba je kada IN2 grupa kreće u slijedeću fazu širenja u regiji, prvo u Bosnu i Hercegovinu, gdje poslove započinje projektom u tvrtki Aurum osiguranje i osniva drugu tvrtku-kćer, IN2 Sarajevo. Iste godine obilježava 10. godinu postojanja. To je i razdoblje kada IN2 kreće u intenzivniji razvoj proizvoda za financijski sektor, koji, uz javni sektor, postaje najvažnije područje poslovanja.


ŠIRENJE OPSEGA POSLOVA

U slijedećem razdoblju, od početka 1995., pa do kraja 20. stoljeća, IN2 postupno širi opseg poslova kojima se bavi i uspješno implementira niz složenih IT rješenja u javnom sektoru. Primjerice, tada su izvedeni prvi projekti u HZZ-u, SKDD-u, implementiran je Integralni sustav za nadzor pomorskog prometa za Ministarstvo prometa, itd. Razvijena su i prva vlastita rješenja – Insurance2, a tvrtka prelazi broj od 50 zaposlenih.

OSNIVANJE PRVE TVRTKE-KĆERI

IN2 se odmah širi i u najbliže susjedstvo, osnivanjem svoje prve tvrtke-kćeri, u Sloveniji, u gradu Kopru. Tvrtka IN2 od samog se početka poslovanja usmjerila na razvoj i implementacije tehnologija za javni sektor i osiguravajuće kuće. Prve godine poslovanja, koje je u Hrvatskoj obilježio rat i iznimno teška gospodarska situacija, IN2 zaokružuje velikim priznanjem – informatički časopis Infotrend tvrtku proglašava vodećom informatičkom tvrtkom u našoj zemlji.

CEBIT SAJAM I PRESELJENJE

Tvrtka uspješno nastupa na jednom od najvećih svjetskih sajmova za nove tehnologije, CeBIT u Hannoveru, u Njemačkoj. IN2 seli u novi poslovni prostor na Fallerovom šetalištu.

PRVI PROJEKT

Prvi projekt bila je implementacija informacijskog sustava na Zagrebačkom Velesajmu, što je tvrtki donijelo prvi novac za razvoj poslovanja i zapošljavanje ljudi. Te iste godine tvrtka uspješno nastupa na sajmu INFO, tadašnjem najvećem informatičkom sajmu u Hrvatskoj .


OSNOVAN IN2

IN2 grupa svoju povijest počinje prije gotovo četvrt stoljeća, 1992. godine kao informatička tvrtka koju je utemeljilo troje entuzijasta.