09. 06. 2017.

VIDEO: Kako je bilo na prvom IN2 hackathonu

Prvo Hackathonovo, studentsko natjecanje za programere koje je u svibnju organizirala IN2 grupa završilo je pobjedom ekipe CodeBonobos u sastavu Ante Filaković, Stefano Kliba, Mak Muftić i Nikol Badanjak.

Pobjeda je za dlaku promakla drugoplasiranom timu Do you even code u kojem su bili Tino Balint, Emil Balint, Ante Barić i Antonio Martinović. Oni su nakon prvog glasanja žirija imali identičan broj bodova kao i prvoplasirani, zbog čega je glasovanje ponovljeno nakon dodatnog prezentiranja. Treće mjesto osvojili su Armando Vlajčić, Dominik Kotris, Blaž Jurišić i Hrvoje Tonkovac koji su nastupili pod imenom Paradise team. Uz njih na događaju su se natjecali još timovi Bilo šta, The Brogrammers, Miew Miew, Abacus Software Solutions, Našenijeva banda, Kalvarija, Best of the REST i Droppers.

Partner ovogodišnjeg Hackathonova bila je Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS), a zadatak osmisliti i izraditi sustav za njih kako bi im se omogućilo efikasno organiziranje akcija spašavanja i traganja. Natjecatelji su dobili upute o obveznim i opcionalnim funkcionalnostima, a imali su i mogućnost pokazati kreativnost i implementirati vlastite ideje. Slobodu su imali u izboru tehnologija, koje su se prilično razlikovale od tima do tima – između ostalog koristili su se Java, Ruby on Rails, .NET, Go, Spring, Angular i PHP.

Kao što je i uobičajeno za hackathone, organizator se pobrinuo za hranu, piće i sve druge detalje koji maratonski rad čine lakšim, a u tome su pomogli i sponzori: Žito, Atlantic grupa i Kraš.

Odluku o pobjednicima, koji su redom osvojili 10.000, 6.000 i 4.000 kuna, donio je žiri u kojem su bili prof.dr.sc. Gordan Gledec s FER-a, prof.dr.sc. Goran Martinović s FERIT-a, dekan FOI-a prof.dr.sc. Neven Vrček, Marko Budić iz HGSS-a i Tomislav Obad iz IN2.

Svi radovi studenata objavljeni su na Githubu, tako da ih svi zainteresirani programeri tamo mogu i pregledati.

„Ocjene koje su nam studenti dali u internoj anketi pokazale su kako je događaj u potpunosti uspio te da su studenti bili jako zadovoljni u gotovo svim aspektima natjecanja. I mi za njih imamo samo riječi hvale, s obzirom da su kroz 24 sata napornog rada stvorili stvarno zanimljive i korisne aplikacije, a nadamo se da će i HGSS u budućnosti imati korist od ovog projekta i studentskih ideja. “ – rekla je Andreja Smetko, organizatorica Hackathonovog.